Tilbake

BTI – Bedre Tverrfaglig Innsats

For at alle barn og unge skal få nødvendig oppfølging og hjelp, i et tett samarbeid mellom familie og kommune, jobber ansatte i Hustadvika kommune etter BTI – modellen.

BTI skal sørge for at hjelpebehov blir oppdaget og at riktig tiltak blir satt inn så tidlig som mulig. Barnets beste skal alltid være i fokus. Har barnet/ungdommen behov for hjelp fra flere tjenester, skal tjenestene jobbe sammen og tilby en helhetlig innsats.

Bedre tverrfaglig innsats – Agder” har laget en film som oppsummerer BTI- arbeidet. Filmen kan du se her

Illustrasjon av BTI- modellen med innsats på forskjellige nivå. Den mørke brikken til venstre i modellen symboliserer koordineringsansvaret mellom tjenestene som skal hindrer brudd i oppfølgingen.

Tidlig innsats, samordning av tjenester og medvirkning

  • Tidlig innsats handler om å oppdage vansker i tidlig alder, men også om å oppdage vansker tidlig i en risikoutvikling
  • Samordnede tjenester handler om bedre samarbeid og god framdrift når kommunale tjenester i fellesskap skal gi hjelp til barn, unge og familier
  • Medvirkning handler om at de som mottar tjenester skal få være med på å påvirke løsningen på utfordringen.

BTI-handlingsveileder

Fagpersoner som jobber med barn og unge trenger kunnskap om hvordan de skal gå fram når de er bekymret for, eller oppdager et barn eller en ungdom som trenger hjelp eller støtte.

Handlingsveilederen i BTI viser hvordan ansatte steg for steg skal gå fra undring til handling. Handlingsveilederen gir ansatte informasjon, verktøy og hjelp til å sikre riktig framgangsmåte i situasjonen de står i. Handlingsveilederen skal også bidra til å sørge for lik praksis og godt samarbeid mellom de involverte partene.

Illustrasjonsbilde av handlingsveileder

Det første skrittet i tidlig innsats er å ta tak i en undring eller uro man kjenner på. Offentlig ansatte har en plikt til å gjøre det. Vi kan ikke vente å se.

BTI-veileder – Hustadvika 

For veiledning i bruk av BTI- handlingsveileder trykk her